Profiteer van 50 boeken per jaar…

Ik geloofde het niet de eerste keer dat ik een vriend van mij hoorde zeggen:

“Ik heb baat bij het lezen van 50 boeken per jaar … in mijn vrije tijd”.

Omdat ik wist hoe veeleisend haar tijd was vanwege haar toppositie in haar werk en omdat ze een alleenstaande moeder is, wist ik zeker dat ze loog en dat zei ik haar.

Glimlachend stond ze erop dat het de waarheid was. Ik zou met haar blijven discussiëren totdat ze me erop wees dat ze ze niet fysiek hoefde te “lezen”, maar ze werden “voorgelezen” terwijl ze luisterde … in haar vrije tijd.

Ze gaf me geen gelegenheid om ruzie te maken en ging door en speelde een audioboek op haar cd-speler voor mijn inzage.

Ze legde uit dat ze op die manier bijna elk boek dat ze wilde had voorgelezen had als audioboeken terwijl ze zich ‘s ochtends voorbereidde op haar werk, terwijl ze haar dochter voorbereidde op school, terwijl ze elke dag haar oefeningen deed, terwijl ze pendelde van en naar werk en vrije tijd die ze had aan handen waarbij ze haar geest niet hoefde te gebruiken.

Ik was op zijn zachtst gezegd verrast dat ik in mijn vrije tijd hetzelfde had kunnen doen, in plaats van alleen maar van en naar mijn werk te reizen zonder iets te doen.

Zie je, mijn werk vereist veel van mijn tijdsbetrokkenheid. Ik moet vrij vroeg van huis, meer dan een uur onderweg zijn vanwege het constante drukke verkeer en als ik op mijn werk kom, werk ik de hele dag tot de pauze en sluitingstijd.

Van wat deze vriend van mij aan me uitlegde, wist ik dat ik audioboeken moest proberen.

Ik deed het en was erg onder de indruk.

Nu kan ik met trots zeggen dat ik ook profiteer van het lezen van maximaal 50 boeken per jaar.

Denk je nog steeds niet dat het mogelijk is?

Goed, laten we de wiskunde doen:

voor een luisterboek dat 4 uur in beslag neemt, kunt u het in slechts twee dagen voorlezen – elke dag 1 uur ter voorbereiding op het werk in de ochtend en 1 uur per dag terwijl u van en naar het werk pendelt . Dat is 4 uur in 2 dagen.

Dus als je 2 dagen nodig hebt om één audioboek voor te lezen, dan zijn dat 365 dagen per jaar gedeeld door 2. Dat komt neer op ongeveer 133 boeken per jaar!

Dat is meer dan het dubbele van de originele 50 audioboeken waar we ons op richtten, toch?

Audioboeken zijn inderdaad de geheime formule die veel mensen gebruiken om de waarde te halen uit de beste boeken die ze willen lezen. Met audioboeken kunt u de frustratie die u altijd had, vergeten wanneer u uzelf dwingt om een ​​boek te lezen.

Voor de boekenwurmen op de universiteit die willen blijven lezen maar de tijd niet meer kunnen betalen, heb je nu een oplossing in audioboeken.

Of u nu uw pc, cassettespeler, cd of zelfs een PDA (Personal Digital Assistant) wilt gebruiken, het is nu mogelijk en binnen handbereik voor pinda’s.